Soest

Openstelling kwekerij/boomgaard paleis Soestdijk

Open dagen in de kwekerij/boomgaard tegenover Paleis Soestdijk.

Dit jaar zijn er weer 15 open dagen gepland op de kwekerij/boomgaard recht tegenover Paleis Soestdijk (langs de Praamgracht).

Veel zaterdagen en enkele zondagen; altijd van 10.30 tot 15.00 uur.

De eerste open dag was zaterdag 15 april 2023, de eerstvolgende is zondag 28 mei 2023 en de laatste is zondag 15 oktober 2023.

De zomeropenstelling met bloemenpluk is van zaterdag 8 juli t/m zondag 10 september 2023. Bezoekers kunnen zelf in de pluktuin een bos gifvrije bloemen plukken voor een kleine prijs.

Zie voor alle datums ook de website van Groei & Bloei Soest: www.soest.groei.nl  of van IVN Eemland: www.ivn.nl/afdeling/eemland

Op de kwekerij/boomgaard wordt door IVN en haar vrijwilligers (waaronder leden van Groei & Bloei) op een duurzame manier voedsel en bloemen geproduceerd; er worden geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Naast boomgaarden met appels, peren en pruimen zijn er een notentuin, bessentuinen, kruidentuin, moestuin, pluktuin, heester-mixtuin, druiven, een oude kas en meer.

Afgelopen winter is er een extra tuindeel van 2000 m2 ingericht.

Op de open dagen worden er altijd speurtochtkaarten uitgezet met vraag en antwoord voor jong en oud; dikwijls is er een kinderactiviteit. De vrijwilligers zijn altijd bereid om vragen te beantwoorden.

De toegang is gratis.