Zomer openstelling kwekerij/boomgaard paleis Soestdijk

Op 1 juni 2022 is er een groep ge├»nteresseerde leden van Groei & Bloei Soest op excursie geweest in de kwekerij / boomgaard van het Paleis (combi met de tuin van Beline Geertsema aan de Praamgracht).  Dat was de tuin in het voorjaar.

Een bezoek is nog steeds mogelijk, de zomeropenstelling loopt nog. Iedere zaterdag tot en met 10 september2022 en zondag 21 augustus 2022 zijn wij open van 11.00 tot 15.00 uur.

De toegang is gratis.

Dikwijls zijn er schapen in de boomgaard en is er een extra activiteit. Voor een zachte prijs kunt u zelf een bosgifvrije bloemen plukken in de pluktuin.

Na 15 jaar verwaarlozing brengen vrijwilligers van IVN Eemland (en leden van Groei & Bloei) deze historische kwekerij terug in oude luister en produceren er op een duurzame manier voedsel en bloemen.

Ook ontwikkelen zij de natuur door variatie in beplanting, takkenrillen, nestgelegenheid, etc.

Sinds kort fungeert de tuin ook als opvang voor egels voor de Egelopvang Midden Nederland.

VINDT U HET LEUK OM MEE TE HELPEN?

Meer vrijwilligers zijn welkom.

Wij werken er op woensdagmorgen en zaterdagmorgen (vanaf 09.30 uur).

Kom gerust proefdraaien en kennismaken of neem contact op met Wim Kok: tel. 06-53798359.