Soest

Excursie tuin van Jelle Grintjes

DAGEXCURSIE OP 18 AUGUSTUS 2023

Deze dag brengen wij een bezoek aan de tuin van Jelle Grintjes in Herwen.

Tuinontwerper Jelle Grintjes heeft, nadat hij zijn bloementuin in Tolkamer moest verlaten, zijn planten meegenomen naar de nieuwe stek: Herwen. Daar heeft hij achter zijn eigen woning een nieuwe experimentele tuin gecreëerd. (zie ook het Groei & Bloeinummer van januari/februari 2023).,Deze landschapstuin van 4000 m2 bestaat uit een grote variatie vaste planten en de mix van een aantal wilde plantensoorten tussen de ‘gewone’ planten geeft deze tuin een natuurlijk karakter.

Maar voordat wij bij Jelle Grintjes komen, gaan wij in Velp de tuin van Leonie Meijneke bewonderen. Haar tuin, 1400 m2, is ontworpen door Arend Jan van der Horst en is aangelegd in symmetrie met het charmante huis uit 1920.

Er is veel te zien: formele vormsnoei, borders die een gazon met vijver omsluiten, een berceau, begroeid met rozen, blauwe regen, kamperfoelie, kiwi en druif. Veel groenblijvende heesters en stijlbomen zorgen ook in de winter voor een prachtig stilleven.

Een aardige aanvulling op deze tuin: Leonie verkoopt Pools aardewerk Bunzlau en deze collectie is bij haar te bewonderen en te koop.

Na het bezoek aan de tuin in Velp rijden wij naar Zevenaar, waar wij de lunch kunnen gebruiken in een klein restaurantje, of misschien willen jullie je eigen lunchpakketje ergens opeten. Daarna gaan wij naar Herwen.

Spreekt deze excursie u aan en wilt u mee, geeft u zich dan op bij eén van de onderstaande commissieleden.

Geeft u bij de aanmelding even aan of u wilt rijden? Want zonder vervoer komen wij er niet.

Wij vertrekken om 09.15 uur vanaf de parkeerplaats achter de wereldwinkel, gevestigd aan de Steenhoffstraat 9B te Soest.

Wij gaan carpoolen en deze kosten zijn € 10,00 p.p.

Entree tuin is € 4,00 voor koffie/thee en lekkernij.

Commissieleden:

Mw. Marry Scheffer,                         marryscheffer0(at)gmail.com

Mw. Joke Deurloo,                            joke.deurloo(at)gmail.com

Mw. Boukje Schuurmans,               boukje.schuurmans-t(at)kpnmail.nl

Mw. Joan van der Puijl,                    joan.soest(at)gmail.com