Soest

Een virtuele rondleiding door musea

Door de vele maatregelen van het kabinet om de spreiding van het virus verder te voorkomen wordt iedereen opgeroepen om vooral thuis te blijven.

Gelukkig zijn vele musea erg innovatief geweest en kun je een aantal wereldberoemde kunstwerken nu ook virtueel bezoeken.

Google Arts & Culture, het kunstproject van Google, heeft samengewerkt met meer dan vijfhonderd musea wereldwijd, waaronder het Parijse Louvre, het Amsterdamse Rijksmuseum, het Guggenheim Museum in New York en het Van Gogh Museum in Amsterdam. Het Google Arts & Culture Project is een online compilatie van kunstwerken uit musea over de hele wereld.

Neem een kijkje op deze website; zo kun je vanuit de luie stoel exposities en kunstwerken bewonderen.

Het Rijksmuseum in Amsterdam is een van de zestien rijksmusea in Nederland. De collectie biedt een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis met onder andere werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters als Rembrandt, Vermeer en Hals.

Het Van Gogh Museum heeft de grootste collectie kunstwerken van Vincent van Gogh. Via een virtuele tour ga je langs ‘De Zonnebloemen’, ‘Amandelbloesem’ en ‘De Aardappeleters’.

Het Hilversum Museum richt zich op mediakunst, mediacultuur en fotografie. Via de website www.museumhilversum.nl kun je wandelen door de expositie Zilveren Camera 2019. Dit is een Nederlandse journalistieke fotografiewedstrijd. De expositie toont foto’s uit verschillende categorieën, van nieuws en documentair tot politiek en entertainment.

De exposities 'Circle of Life' kan nog steeds bewonderd worden vanuit je eigen woonkamer met een virtuele tour. Wandel langs het werk van Lieve Blancquaert en luister naar Lieve.

Je kunt ook virtueel naar ‘De Achterkant van Hilversum’ kijken. De fotografen Jill Noteboom, SanneDerks en Erik Borst tonen in een groepstentoonstellingeen veelzijdig beeld van de coronacrisis en de impacthiervan op Hilversum.