Liefhebbers bloemenpluktuin?

Tegenover Paleis Soestdijk, achter de beukenheggen langs de Praamgracht, hebben enkele vrijwilligers vanaf maart 2019 bijna 1 hectare grond van het paleis in gebruik. Het betreft de voormalige kwekerij, moestuin en boomgaard van het paleis, welke 15 jaar was verwaarloosd. De moestuin is verdwenen, de boomgaard is opgeknapt en aangevuld en er is een biologische bloemenpluktuin van Marieke uit Baarn.

Het komend jaar kan Marieke hier geen tijd meer voor vrijmaken; zij gaat dus stoppen. Dat vinden wij erg jammer, want een bloementuin is mooi om te zien, geeft een meerwaarde aan het terrein en wordt door bezoekers gewaardeerd.

Daarom roepen wij liefhebbers van het kweken van bloemen op om zich bij ons te melden als zij deze bloementuin willen voortzetten. Dit mag één persoon zijn, maar uiteraard ook een groepje vrijwilligers, waarbij er één coördineert en aanspreekpunt is. De tuin bevatte tot dusver vooral eenjarige plukbloemen, wat vaste bloemplanten en wat groenten en is iets meer dan 300 m2 groot. Voor het kweken kan gebruik worden gemaakt van een grote kas, van gereedschap in de blokhut en een waterkraan.

We hebben met ‘het Paleis’ een gebruikersovereenkomst ‘om niet’, welke jaarlijks kan worden verlengd. We betalen en ontvangen niets, maar onderhouden en gebruiken het terrein. Het is toegestaan om bezoekers uit te nodigen en om voor een bos geplukte bloemen een vergoeding te vragen.

Heb je interesse? Meld je dan bij Wim Kok, telefoon 06-53798359 of WCKok1993(at)kpnmail.nl. Hij kan je meer vertellen en je het terrein desgewenst laten zien.