Soest

REDACTIE BEZOEKT EDITOO

Editoo (de maker van onze Bloeiwijzer) organiseerde op 13 april 2022 een workshop ‘Natuurfotografie’ voor redactieleden van de afdelingen van Groei & Bloei.

Ook wij (Lida en Frenny) waren die dag van de partij. Het doel was om te leren hoe je mooie foto’s maakt om die vervolgens in ons blad te plaatsen. De workshop startte met een theoretische uitleg over het fotograferen met fototoestel en telefoon.

Tijdens de wandeling in het nabij gelegen park kregen wij allerlei praktische tips. Bijvoorbeeld om eens te fotograferen laag bij de grond (door de knieën gaan). Zo wordt het onderwerp beter in beeld gebracht. Daarna volgde een uitleg over het plaatsen van de foto’s in het blad.

 Niet alleen de fotografie kwam aan bod, maar ook een rondleiding door de drukkerij en uitleg over de geschiedenis over onder andere het gebouw. De drukkerij blijkt in een voormalige wasserij gehuisvest te zijn. Het leukste daarvan was, dat het water vanuit de bron nog steeds onder het gebouw doorloopt. Hier en daar is glas geplaatst in de vloer, zodat je het water ook echt kan zien stromen. Het was een leerzame en gezellige dag.