Soest

Voor U gelezen......

Tentoonstelling "The Floral Album"

Het Flower Art Museum organiseert tentoonstellingen met gerenommeerde kunstenaars en uitdagende thema’s, waarin de verbeelding van bloemen en planten in de hedendaagse kunst centraal staat. Een ode aan de creativiteit met de bloem als stralend middelpunt. Nog te zien t/m 14 augustus 2022.

Adres: Kudelstaartseweg 1, 1431 GA Aalsmeer

Openingstijden: donderdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Landgoedfair 2022

Van woensdag  17 t/m zondag 21 augustus 2022 organiseert Heerlijkheid Mariënwaerdt de 26e editie van de Landgoedfair.

Het thema voor dit jaar luidt: ‘Fris en fruitig’.

Talloze fruibomen en de prachtige locatie in het hart van het landgoed, met de historische bebouwing rondom ’t Klooster en Het Grote Huis, zorgen voor een uniek decor. Ook dit jaar eindeloos genieten.

Adres: Oude Waag 21, 4153 RC Beesd.

Kasteeltuin Sypesteyn

Ben je in de buurt van Loosdrecht dan is dit een aanrader.

Sypesteyn is een van de jongste kastelen van Nederland. Rond 1900 liet jonkheer Henri van Sypesteyn het slot bouwen op de fundamenten van oudere gebouwen. Het kasteel werd ingericht als museum.

In het kasteel de Wapenkamer, de Gotische Kamer en de 17de-eeuwse Lage Zaal. Op de eerste verdieping staan Oosters en Hollands porselein tentoongesteld, evenals veel familieportretten uit het rijke regentenleven van de achttiende eeuw.

Er is genoeg te ontdekken in de gigantische tuin van Sypesteyn. Overal staan bordjes met informatie over de begroeiing en over het erfgoed. De bijzondere uitheemse bomen en struiken behoren tot de oudste van ons land.

Ga eens op zoek naar de Bitternoot, de Treurhazelaar, de Perzische hazelaar, de Geelhoutboom, de Vaantjesboom, de Kurkboom, de Treur honingboom, de Mammoetboom en de Moerascypres.

Neem een fototoestel mee!

Bij het kasteel een gezellig terras waar men iets kan gebruiken en waar het bij mooi weer heerlijk zitten is.

Adres: Nieuw-Loosdrechtsedijk 150, 1231 LC Loosdrecht.