Activiteiten & Actueel

Tuinenreis Duitsland

4-daagse tuinenreis naar Heidelberg van dinsdag 21 t/m vrijdag 24 augustus 2018.

 

Op dinsdag 21 augustus is onze eerste stop in Solingen waar wij een bezoek zullen brengen aan de tuin van Ulbrich und Vogel. Ooit was hier een kwekerij, in de tuin is dat nog te zien aan een aantal restanten van de kassen van weleer. Er zijn thematische tuinkamers gemaakt die ieder op zich staan.

 

Wij vervolgen onze weg maar maken nog een tussenstop in Koblenz. Hoog op de berg ligt Fort Ehrenbreitstein. Dit was in 2011 het decor van de Gartenschau en daar is nog een mooie tuin van overgebleven.

 

Vanaf een uitzichttoren heeft u een mooi zicht over Deutsches Eck waar de Rijn en de Moezel samenkomen. Het fort zelf bezoeken wij niet. Als wij dit hebben gezien rijden wij door naar het hotel in Heidelberg.

 

De tweede dag beginnen wij met een bezoek aan Schloss Schwetzingen waar een zeer bijzondere tuin bij ligt. De tuin zoals hij nu te zien is kwam tot stand in 1742. De laatste bouwwerken dateren uit de 18e eeuw. De meest opvallende onderdelen van de tuin zijn De Apollotempel, het Badhuis en de Moskee.

 

 

Na de lunch rijden wij naar Weinheim om de Hermannshof te bezoeken. In deze tuin wordt op wetenschappelijke en experimentele wijze gekeken naar de ontwikkeling van plantengemeenschappen met de natuur als voorbeeld. Er staan meer dan 2500 plantensoorten waaronder een aantal zeer oude. Hier zullen wij, ook na de rondleiding, beslist nog een poosje kunnen vertoeven.

 

 

De laatste dag bezoeken wij nog 2 tuinen in het Bergische Land. We beginnen bij Mocourt, een grote tuin, aangelegd als cottage-tuin. Opvallend zijn de kunstmatig gemaakte heuvels, de muren en de steenbergen van de door hen zelf gevonden stenen.

Behalve dat is er ook een moestuin, een verzonken tuin en een ruïne, die eigenlijk een folly is, met een waterbekken en een graveltuin.

 

 

De allerlaatste tuin die wij zullen bezoeken is Hof Tüschenbonnen. Geleidelijk aan is er van een voormalige koeienwei een tuin gemaakt. Door bezig te zijn met hun tuin ontstond de passie voor tuinieren en werden de doelen steeds hoger gesteld. Anders als andere tuinen omdat het gelegen is op een helling. Aan het eind van de wei aangekomen, ontdekten ze de mogelijkheden van het aangrenzende bos waar inmiddels een schaduwtuin aangelegd is.

 

We sluiten de reis af met een gezamenlijk diner

Nadere info

De totaalprijs voor deze compleet verzorgde 4-daagse tuinreis bedraagt € 485,00 per persoon op basis van een 2-persoonskamer. Er geldt een toeslag van € 81,00 voor een 1-persoonskamer.

 

Opstapplaats: Carpoolplaats aan de Amsterdamsestraatweg, Baarn om 07.45 uur.

 

Dit bedrag is inclusief 3 nachten in het Leonardo Hotel Heidelberg in het stadsdeel Kirchheim in Heidelberg met ontbijt en diner, comfortabel reizen in een touringcar, ervaren en plezierige reisleiding, de entree van de tuinen, gedurende de hele dag koffie/thee (+evt. wat lekkers), 1x een lunch en 1 x een lunchpakket en een afsluitend diner.

 

* U dient zelf voor een lunchpakketje voor de eerste dag te zorgen, de drankjes bij de maaltijden zijn voor eigen rekening.

* De lunch voor dag 3 (op eigen gelegenheid Heidelberg) is niet inbegrepen.

 

Wilt u met deze reis mee en heeft u zich nog niet opgegeven, dan kan dit bij één van onze Opens internal link in current windowexcursiecommissieleden.

meer

 

 

 

15
Jul
Volkstuin: het gewas bij de buren…….
07
Jul
bloemen, bijtjes en vlinders