Activiteiten & Actueel

Van de voorzitter

De Bloeiwijzer jubileum 2019 staat voor een groot deel in het teken van het zestigjarig jubileumfeest van Groei & Bloei, afdeling Soest / Soesterberg.

Een speciale commissie is al geruime tijd bezig met de organisatie van dit dagvullend evenement.

De locatie van dit groots feest is op “de Platz” in Soestduinen. Met de aanleg van dit landgoed is begonnen in 1867. Dit rijksmonument is momenteel in eigendom van het Utrechts Landschap.

Ik heb zelf een bijzondere en sterke binding met dit landgoed. In het begin van de negentiger jaren kreeg ik van de heer Raatjes (vroegere eigenaar) opdracht tot het opstellen van een herstelplan, een reconstructie van de situatie uit 1867, zoals getekend door landschapsarchitect L.A. Springer. Een unieke positie, omdat ik het plan ook zelf heb mogen uitvoeren. Bijna de volledige groenstructuur is aangepakt. Kosten noch moeite zijn hierbij gespaard. Een miljoenenproject zonder beperking in budget. In de negentiende eeuw was het gangbaar dat iemand zijn landgoed liet omvormen naar een landschapsstijl, maar in deze tijd is het zeker een bijzonderheid, wanneer iemand zoveel geld steekt in het herstel van een landgoed. Inmiddels is zijn waardevolle nalatenschap in goede handen van het Utrechts Landschap en kan iedereen hiervan genieten.

Namens het bestuur en de commissies hoop ik u graag te mogen ontvangen op zaterdag 8 juni 2019 op ons jubileumfeest.

Riël Voet, uw voorzitter.

meer

 

 

 

21
Jul
MALVACEAE
20
Jul
Volkstuin: oogsten en opruimen