Soest

Excursie Nardinclant.

Excursie Nardinclant Amsterdamgarden Laren N-H, op dinsdag 9 juli 2024

Verscholen in een boomrijke wijk in Laren (N-H) ligt een unieke plek. Nardinclant.

Landgoed Nardinclant in Laren werd in 1913 gesticht door Klaas Groesbeek van uitgeverij en boekhandel Scheltema. Het huis heeft door de jaren heen verschillende bewoners gehad. In 2019 zijn huis en tuin in oude luister hersteld door de toenmalige eigenaren, ook is toen de tuin opengesteld voor publiek.

Het huidige huis op Nardinclant dateert uit 1939. Na ruim een eeuw is er veel veranderd door groei, maar de tuin is nog altijd schitterend. De huidige eigenaren hebben de tuin in oude luister hersteld en stellen deze open voor bezoekers, om iedereen de mogelijkheid te geven van de schoonheid van het landgoed te genieten. 

Achter het huis ontvouwt zich de siertuin, een ontwerp van de beroemde tuin- en landschapsarchitect Leonard Springer (1855-1940). Het tuinontwerp is een fraai voorbeeld van de zogenaamde gemengde tuinstijl, een stijl die in de periode 1860-1930 werd toegepast en waarin sprake is van de landschappelijke stijl in combinatie met de regelmatige structuren van de formele stijl. Het is een prachtig aangelegde historische tuin.
Helaas is deze tuin deels niet rolstoelvriendelijk i.v.m. grindpaden en trapjes.  Het terras is wel rolstoelvriendelijk.  Een rollator is waarschijnlijk geen bezwaar.

Behalve dat wij de tuin gaan bekijken, zal de heer Prinsen,  historie-onderzoeker en tuingids van Nardinclant ons een rondleiding geven.

Wij zijn welkom om 10.30, worden ontvangen met koffie/thee en iets lekkers.
De rondleiding zal duren tot ca. 12.00.

Prijs voor deze excursie is :
- Entree € 4,50, betalen bij begin van de excursie
- Carpoolkosten € 2,00 p.p.  betalen bij begin van de excursie.

Wij vertrekken om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats achter de wereldwinkel, gevestigd aan de Steenhoffstraat 9B, 3764 BH Soest. (Graag op tijd aanwezig zijn.)

Willen jullie mee, geef je dan op vóór 15 juni2024 bij een van ons:
*          Joan van der Puijl,      joan.soest(at)gmail.com ;
*          Boukje Schuurmans,   boukje.schuurmans-t(at)kpnmail.nl
*          Marry Scheffer,            marryscheffer(at)gmail.com
*          Joke Deurloo,              jokedeurloo(at)gmail.com

            En wie wil en kan rijden?? Want zonder auto komen wij er niet.