Ingrediënten 4 personen
2 el Olijfolie
1 teen Knoflook
20 g Tijm
1 snufje Peper zwart
1 snufje Zout
150 ml Wildfond
2 el Honing
1 el Roomboter
600 g Lamsfilet
Bereidingswijze:
* Neem de lamsfilets een kwartier voor het bereiden uit de koelkast en dep het vlees droog met keukenpapier.
* Verhit de olie samen met het teentje knoflook en een takje tijm en schroei de lamsfilets hierin rondom dicht.
* Braad het vlees korte tijd, zodat het vlees nogmooi rosé blijft.
* Neem het vlees uit de pan, bestrooi met peper en zout en laat het gewikkeld in aluminiumfolie 10 minuten rusten.
* Schenk het braadvet uit de koekenpan en voeg de lamsfond met het tweede takje tijm toe. Laat de lamsfond tot tweederde inkoken.
* Roer de honing door de saus, zeef het en breng de saus op smaak met zout.
* Klop de koude boter door de saus.