Soest

Recept voor pasen

Lamsfilet met honing-tijmsaus

Ingrediënten 4 personen

2 el Olijfolie

1 teen Knoflook

20 g Tijm

1 snufje Peper zwart 

1 snufje Zout

150 ml Wildfond

2 el Honing

1 el Roomboter  

600 g Lamsfilet

Bereidingswijze:

* Neem de lamsfilets een kwartier voor het bereiden uit de koelkast en dep het vlees droog met keukenpapier.

* Verhit de olie samen met het teentje knoflook en een takje tijm en schroei de lamsfilets hierin rondom dicht.

* Braad het vlees korte tijd, zodat het vlees nogmooi rosé blijft.

* Neem het vlees uit de pan, bestrooi met peper en zout en laat het gewikkeld in aluminiumfolie 10 minuten rusten.

* Schenk het braadvet uit de koekenpan en voeg de lamsfond met het tweede takje tijm toe.  Laat de lamsfond tot tweederde inkoken.

* Roer de honing door de saus, zeef het en breng de saus op smaak met zout.

* Klop de koude boter door de saus.