Soest

Welkom bij Groei & Bloei
Soest

Uitgelicht

Informatieavond

Donderdag 16 november 2023

Meer

Op het moment dat ik dit schrijf raast storm Poly over ons land. Naar zeggen de zwaarste zomerstorm die wij ooit gehad hebben sinds het moment van wind[1]krachtmeting in 1901. Tot nu toe valt het gelukkig in Soest mee.

Eigenlijk zou ik vandaag twee beukenlanen met in totaal bijna 200 stuks oude (90+) beuken beoordelen op veiligheid. Met dit weerbeeld is het absoluut niet verstandig en niet veilig om onder bomen te lopen. Juist nu bij loofbomen met volledige bladbezetting is er een enorme windbelasting welke hoge eisen stelt aan de stabiliteit van een boom. Veelal als een boom omgaat door windworp of windbreuk is het te herleiden wat de oorzaak hiervan is. De kunst is om dit moment van ‘falen’ vóór te zijn door het risico voortijdig op juistheid in te schatten.

Maar genoeg regenen kan het voorlopig niet. Wij hebben een lange periode van droogte en warm weer achter ons. Het begon al in mei met een schrale noordoostenwind die maar aanhield. In juni werd het ook nog eens een lange periode snikheet.

Een grote beproeving en uitdaging voor de tuinlief[1]hebbers die hun tuin op 17 juni hadden opengesteld tijdens de Open Tuinendag van Groei & Bloei Soest/Soesterberg. Alle tuinen zagen er fantastisch uit.

Nogmaals mijn dank aan de deelnemers en aan iedereen die heeft meegewerkt om van deze dag een groot succes te maken.

Ook wil ik natuurlijk onze trouwe adverteerders bedanken voor hun ondersteuning. Zonder hen zou dit blad niet tot stand kunnen komen.

In de komende Bloeiwijzers zullen wij telkens een adverteerder in de gelegenheid stellen om hun bedrijf persoonlijk aan u te presenteren.

Inmiddels liggen er weer veel leuke activiteiten achter ons. In de Bloeiwijzer herfst 2023 vindt u de terugblikken, maar ook de informatie over de activiteiten die nog komen gaan.

Tot slot wens ik iedereen nog een hele fijne tijd met natuurlijk veel tuin- en ander groenplezier en wellicht ontmoeten wij u bij de nog komende activiteiten.

Namens het bestuur: hartelijk welkom en tot ziens!

Riël Voet, uw voorzitter

Tuinlog

01 Oct
20 Sep

Veris-lente

2023 week 37 zonnige afsluiting zomer 2023

Meer