Soest

Welkom bij Groei & Bloei
Soest

Uitgelicht

Driedaagse tuinreis Twente en Salland

Van 24 augustus t/m 28 augustus 2022

Meer

Bomenfietstocht

Zaterdag 17 september 2022

Meer

Workshop "Tuin"Shopper

Woensdag 28 september 2022

Meer

Voorwoord

Het is volop zomer op het moment dat ik dit schrijf. Bij ons in de wijk zie ik uitzonderlijk veel afstervende en dode fijnsparren. Deze boom (onze kerstboom) hoort eigenlijk meer in het hogere noorden thuis en heeft de laatste jaren veel last van de droogte. Daardoor is hij kwetsbaar geworden voor secundaire aantastingen, zoals bastkevers. De letterzetter is een veelvoorkomende schadelijke kever op de spar.

Momenteel is het zonnig weer met regelmatig neerslag. De tuinen liggen er, mede door onze inspanning, daardoor mooi bij. Dat hebben wij onlangs kunnen aanschouwen op onze open tuinendag. Acht tuinen waren opengesteld voor publiek. Er was veel belangstelling en het was mooi weer. Ik dank iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes. Balans kinderboerderij De Veenweide in het bijzonder voor hun gastvrijheid.

Er zijn alweer nieuwe activiteiten gepland. Een cursus, workshops en zelfs een tuinreis. Natuurlijk de open dagen van de kwekerij / boomgaard van Paleis Soestdijk en ……. een bomenfietstocht langs bijzondere bomen in Soest.

Kijk naar een uitgebreid overzicht van onze activiteiten elders in deze Bloeiwijzer, bezoek onze website of volg ons op sociaalmedia.

Ik wens u een fijne zomer en ik hoop u binnenkort te ontmoeten op een van onze activiteiten.

Riël Voet, uw voorzitter

Tuinlog

08 Aug

Anneke Duyvesteijn

Een bos van draad - Blik op de tuin 1069/33/2022

08 Aug

Anneke Duyvesteijn

Droog, droger, gortdroog…..

Meer