Soest

Welkom bij Groei & Bloei
Soest

Uitgelicht

Workshop kerst

Donderdag 15 december 2022 Aanmelden voor 11 november 2022

Meer

Plantjesactie 2023

Zaterdag 8 april 2023

Meer

Tuinenreis 2023

Van 21 tot en met 23 juni 2023

Meer

Momenteel loopt het jaar alweer richting het einde. Misschien was het voor een aantal van u een moeilijk jaar. Ik hoop van harte dat u allemaal het hoofd boven water kunt houden in een tijd met omstandigheden die volledig nieuw zijn. Het beangstigt mij dat het woord "crisis" zo vaak valt; dat het bijna gewoon gaat worden. Het werken aan een droogtebestendige tuin is meer dan actueel. Het hemelwater loskoppelen van het riool is relatief simpel. Maar wat dan als het lange tijd niet regent, zoals deze zomer? Dan moet je water bufferen. Vaak red je het dan niet met één of twee regentonnen. Toch kun je dingen doen die niet direct heel kostbaar hoeven te zijn, zoals het verbeteren van het vochthoudend vermogen van de grond. Maar dat wist u natuurlijk al.

Een ander probleem is de warmte van de zon waar[1]door er bij bepaalde soorten beplanting bij langdurige blootstelling zonnebrand ontstaat. Dit betekent kiezen voor resistente soorten, dus meer mediterrane beplanting.

Overigens ben ik van mening dat de natuur zich uiteindelijk zal aanpassen aan het klimaat. In november gaan wij over dit onderwerp een informatieavond organiseren.

De Bloeiwijzer winter 2022 komt binnenkort uit. Wat kunt u allemaal in deze Bloeiwijzer lezen. Allereerst de terugblik op onze activiteiten die hebben plaatsgevonden. Misschien was u nog op tijd om zich in te schrijven voor een cursus of workshop. In december organiseren wij natuurlijk weer een workshop KERST.

Verder in het blad vindt u een overzicht van alle komende activiteiten. Tot slot een dankwoord aan onze adverteerders. Zonder hun financiële ondersteuning zou onze Bloeiwijzer niet tot stand kunnen komen. Wij hopen ook komend jaar weer een beroep op hen te mogen doen.

Ik wens u de komende tijd alle goeds en wie weet treffen wij elkaar bij één van onze activiteiten.

Riël Voet, uw voorzitter

Tuinlog

14 Nov

Anneke Duyvesteijn

Een tuin op de toekomst voorbereid(2) - Blik op de…

06 Nov

Veris-lente

2022 week 41-44 Na lang nazomeren plots HERFST

Meer

Agenda

08 Apr

Plantjesactie 2023

Nadere informatie volgt nog.

Meer