De workshop “zelf kruidenolie maken” op 14 mei j.l. had het maximale aantal deelnemers.
Onder leiding van Bernadette van Straalen mochten de deelnemers proeven en ruiken voor ze zelf aan de slag gingen. Naast de goede uitleg over welke kruiden geschikt waren om in de olie te verwerken kregen wij de tip waterhoudende kruiden vooral niet te lang in de olie te laten! 3 tot 6 weken maximaal. De echte smaak ontwikkelt zich in de eerste twee weken; daarvoor is er nog te weinig smaak.
De olijfolie die wij gebruikten komt van een kleine leverancier uit Spanje en heeft al veel meer smaak dan die wij hier in de winkels kopen. Geheel naar eigen smaak maakte iedereen zijn flesjes olie, die heerlijk roken en smaakten. Een heel leerzame en gezellige workshop die zeer gewaardeerd werd door alle cursisten. Daags na de workshop hebben wij alle deelnemers per e-mail de PowerPoint presentatie over de Spaanse olijfolie en de reader met tips en trucs voor het maken van diverse combinaties kruidenolie toegestuurd.