Soest

                                                       

                                                                                     WIJNHANDEL GOMMERS

 

                                                          ‘De winkel met het hoogste gehalte wijn per vierkante meter’

Wijnhandel Gommers bestaat sinds 1989. Na een tiental jaren in de horeca te hebben gewerkt besloten Marian en Leon Gommers zich geheel te gaan richten op de verkoop van wijnen en port.

Na zijn opleiding aan de Hotelschool Wageningen heeft Leon de opleiding Vinoloog van de Wijnacademie gevolgd. Marian Gommers volgde eveneens haar opleiding aan de Hotelschool Wageningen en heeft binnen het bedrijf de verantwoording voor de administratie.

De winkel in de F.C. Kuyperstraat 26, 3761 EG Soest is voor wijnliefhebbers een “snoepwinkel”. Wanneer je de winkel binnenstapt word je overweldigd door het grote aanbod van wijnen in deze kleine, knusse winkel. Op amper twintig vierkante meter staan meer dan 600 wijnen en 150 portwijnen. Zo is er ook biologische wijn in het assortiment.

Naast de bekende wijnen is er veel plaats voor opvallende, karakteristieke wijnen. Het zijn deze wijnen die eigenaar en vinoloog Leon Gommers zelf importeert. Regelmatig komen wijnboeren langs om een lezing/ proeverij te geven. Deze worden gegeven in restaurants in de omgeving, vaak gevolgd door een lunch of diner met de wijnen van de producent ter begeleiding.

Wilt u informatie ontvangen over de aanbiedingen, lezingen en proeverijen stuur dan een e-mail met uw gegevens aan: info(at)gommerswijnimport.nl

Wanneer de feestdagen zich aankondigen, komen klanten dikwijls met een lijstje in de winkel. Ze vertrouwen op de deskundigheid van Leon. Het feit dat hij contact met de wijnboer heeft en weet waar de wijn vandaag komt geeft meer waarde.

Met het grote assortiment wijnen dat hij voor u tot zijn beschikking heeft weet hij altijd een klassieke avontuurlijke of uitdagende combinatie voor u te maken.

Graag geeft Leon ons nog een tip voor wijnen bij de paasbrunch en/of hetpaasdiner.

Bij de paasbrunch kunt u het beste kiezen voor wijnen met niet al te veel zuren zoals een droge witte Pinot Blanc uit de Elzas of een Italiaanse Pinot Grigio, maar ook een lekkere bubbelwijn zoals de Prosecco is een goede begeleider.

Gerechten als asperges, zalm en lamsvlees zijn voor het paasdiner erg populair.

Aanbevolen door Leon:

Bij asperges en zalm: 2021 Quinta da Cabriz “Encruzado Reserva”, Dâo / Portugal Een verrassend lekkere wijn, gemaakt van het drui[1]venras Encruzado met een lichte houtrijping.

Klassiek bij lam: 2018 Coto de Imaz “Reserva”, Rioja / Spanje Een echte Rioja, met een krachtige smaak waarin de rijping van 12/15 maanden op eikenhouten vaten goed naar voren komt. Pauillac is de klassieke combinatie met lamsvlees maar wij kiezen voor een betaalbaar alternatief: 2018 Château Beauvillage, Médoc Cru Bourgeois Bordeaux   € 12,95 Een heerlijke zachte Médoc die nu perfect op dronk is.  

Een ei hoort er bij?

Als er iets is dat bij Pasen hoort, dan is dat toch wel een lekker eitje. Een lekkere wijn schenken bij gerechten met ei is lastig. Het ei heeft wel een wijnvriendje en dat is de Pinot Blanc. Die blijft met zijn zachte zuren fier overeind naast het ei.

Vergeet vooral niet te genieten van de paasbrunch of het paasdiner én de bijpassende wijnen. Maak het gezellig met familie en vrienden en hef het glas. Proost!                        

Wijnhandels Gommers / 035 - 602 15 57