Soest

Terugblik cursus bloemschikken en workshop Tuinshopper

VAN DE COMMISSIE CURSUSSEN EN WORKSHOPS

TERUGBLIK

Na de zomervakanties zijn wij weer vol enthousiasme van start gegaan.

Cursus “Bloemschikken voor iedereen”

De animo voor de cursus bloemschikken van Loes Amesz was zo groot dat deze binnen twee dagen na publicatie al was volgeboekt. Jammer, wij hebben een aantal mensen moeten teleurstellen. De opdracht voor de eerste les verwijst naar de vakantieperiode; wat een creativiteit laten deelnemers zien.

Workshop ”Tuinshopper”

Na een route door mooie weilanden en bossen zijn wij aangekomen bij Ingrid van de Kraats in De Glind. Wij worden hartelijk ontvangen met koffie en cake en daarna gaan wij aan de slag!

Wij gaan een Tuinshopper maken: een blikvanger voor de tuin of het terras.

De grote stukken kippengaas lijken moeilijk te hanteren, maar uiteindelijk lukt het ons het mos ertussen te stoppen. De één maakt nog een zijzakje met touw, de ander eentje aan de voorkant: creativiteit te over! Ook wordt de tas voorzien van handvatten/hengsels van touw. Dan de slagroom op de taart: "het vullen van onze ‘boodschappentas" met heide, hedera/klimop, kleine pompoenen en gedroogd materiaal. Uiteindelijk staan de tassen allemaal klaar op tafel; alsof wij net terug zijn van een rondje boodschappen. Tevreden kijken wij terug op een alweer gezellige workshop van Groei & Bloei.

Op naar de volgende!