Soest

TUINREIS MÜNSTER

3 DAAGSE TUINREIS MÜNSTER van 21 t/m 23 juni 2023

Dag 1: Om 09.30 uur vertrekt de bus vanaf Amersfoort-station. Samen met nog 16 enthousiaste tuinliefhebbers uit andere plaatsen gaan wij richting Duitsland.. Onze eerste stop is de locatie: Tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart. Wij zien ca. 30 verschillende stijltuinen, mooie borders en ja ook nog een klein stukje tuin met spoorbielzen, waardoor Mien Ruys zo bekend is geworden. Deze door Mien Ruys ontworpen tuin is door de vele bomen een echte schaduwtuin geworden.

Dan volgt een bezoek aan de tweede tuin: Olgarden in Deurningen. Deze tuin is in 2019 opgebouwd met planten die de eigenaresse heeft meegenomen uit haar vorige tuin.

Een kleurrijk geheel met veel aparte planten. Er zijn veel dahlia’s die nog moeten uitkomen en er is een grote pluktuin. Na dit bezoek gaan wij naar hotel Kaiserhof in Münster. Daar wacht een heerlijke Indiase maaltijd op ons.

Dag 2 begint met een bezoek aan de landelijke en romantische tuin van Dagmar en Ludger Rauert in Dülmen. Er zijn veel grassen, rozen, oude fruitbomen, veel bekende en ook onbekende planten en veel ‘geheime’ plekjes.

Dan volgt een bezoek aan de Botanische tuin van Münster waar wij onze ogen uitkijken naar allerlei mooie borders: de botanische verscheidenheid is enorm. In de middag worden wij ‘losgelaten’ en gaat een aantal van ons het oude centrum van de stad verkennen, o.a. het ge[1]bouw bekend door de Vrede van Münster (1648) en de Dom. In deze kathedraal is een schitterende astronomische klok te bewonderen.

Het is niet koud, maar een klein buitje kunnen wij niet ontlopen.

Dag 3 bezoeken wij de tuin van de familie Rensing: der verborgene Garten in Südlohn. Een mediterrane sensatie; als je voor het huis staat, zie je niet dat er achter het huis een enorme tuin is ontstaan met veel Marokkaanse invloeden. Mooie kuipplanten staan tussen sierplanten en moestuinplanten.

De ‘wintertuin’ biedt plaats aan de 152 kuipplanten.

De tocht gaat door naar Garten Picker in Weseke, een waar paradijs van vaste planten en kruiden.

Talrijke zitjes zijn te vinden in deze romantische tuin. Een kleine kwekerij en een winkeltje zorgen ervoor dat wij niet met lege handen naar huis hoeven gaan.

Onze laatste stop is kwekerij Fahner in Deurningen.

Moerbedden laten zien hoe een plant groeit. En de te kopen plantjes staan netjes gerangschikt in lange plantbedden.

Daarna gaan wij de bus in voor onze laatste rit naar Amersfoort, waar wij rond 17.00 uur aankomen.

Wat een leuke reis en wat een leuke groep.