Soest

Workshop HERFST - "WRAP"

Op donderdagavond 9 november 2023 hebben 14 deelnemers onder de deskundige begeleiding van Wilma Vedder een prachtig bloemstuk gemaakt.

Wij konden kiezen uit een royale collectie bloemen en groen in diverse kleurschakeringen. Het waren vooral soorten die de overgang van herfst naar winter markeren en mooi indrogen op oase, zoals hortensia, stachys, eucalyptus, klimop, rozenbottels, besjes, lampionnetjes…

De ‘wrap’ bestaat uit een ronde rieten placemat, gevouwen rond een bakje met een blok oase. De takken, groen en bloemen worden in de oase gestoken op zo’n manier dat ze aan de zijkanten en de bovenkant zichtbaar zijn. Ter versiering kunnen er nog wat natuurlijke materialen zoals gedroogde schijfjes komkommer, sinaasappel, citroen of stukjes hout bijgestoken worden. En tenslotte wordt de ‘wrap’ gesloten met een lint of een stuk touw. Er gaat alles bij elkaar een verbazingwekkende hoe[1]veelheid materiaal in en het resultaat is verbluffend.

Bij de één compact en ingetogen, bij de ander royaal en uitbundig; allemaal anders en allemaal mooi. Wij kijken terug op een gezellige en succesvolle workshop Herfst.