Soest

Terugblik tuinenreis

TERUGBLIK driedaagse tuinreis naar Salland en Twente.

Op 24 augustus j.l.  vertrokken wij per bus (met airco) richting Salland en Twente en het was stralend zomerweer met zelfs tropische temperaturen! Met name in het oosten van ons land had het lang niet geregend en daarom vreesden wij dat de te bezoeken tuinen niet op hun mooist zouden zijn vanwege de aanhoudende droogte.

Wij zagen een grote verscheidenheid aan tuinen en overal vertelden de eigenaren vol enthousiasme over het ontstaan, de ontwikkeling, de zorg en het onderhoud van hun tuin. Bij het rondgaan door deze tuinen waren er, overal in de eigen sfeer, veel plekjes – zowel in de zon als in de schaduw – waar wij konden genieten van mooie combinaties van plantengroepen en kleuren.

Voor het sproeien van deze tuinen (op één na) werd gebruik gemaakt van een grondpomp. De tuin van de familie van Soest in Brummen was daar een uitzondering op (zie artikel infoavond).

Op de laatste dag brachten wij, tussen de tuinen door, nog een bezoek aan de kunstmarkt in Ootmarsum.

Wij kunnen terugkijken op drie tuindagen met een aangenaam verblijf in een hotel met goede verzorging.

’s Avonds konden wij buiten nagenieten van al het moois dat wij overdag hadden gezien.

Wij denken dat het zeer de moeite waard is om een aantal van deze prachtige tuinen nogmaals te bezoeken bijvoorbeeld in het voorjaar.