Soest

Terugbloik sneeuwklokjeswandeling

Landgoed Oostbroek op 6 maart 2024

Er was ons vorig jaar aangeraden iets later in de tijd te komen. Dan zouden wij ook de dubbelesneeuwklokjes zien bloeien. Maar dit jaar was de lente wel behoorlijk vroeger aangebroken. Dus wij waren bang dat wij dit keer helemaal geen sneeuwklokjes zouden zien. En inderdaad waren er inmiddels veel klokjes uitgebloeid. Maar gelukkig stonden er nog hele velden volop in bloei.

Met negen wandelaars vertrokken wij vanaf ‘t Winkeltje het landgoed op. Wim Kok nam ons mee en wist ons onderweg van alles te vertellen over de geschiedenis van Oostbroek.

En nog veel meer over de flora en fauna. Wist u bijvoorbeeld dat daar vroeger een klooster stond? En dat de monniken daar fruitbomen hebben

aangeplant? Een gedeelte is bij ‘t Winkeltje nog te zien. En in die bomen konden wij, nu ze nog kaal zijn, hele trossen maretakken bewonderen.

Al wandelend ontdekten wij behalve sneeuwklokjes ook veel stinzenplanten. Hier en daar bloeide er al speenkruid, longkruid en wilde hyacinten. Wij wandelden door bossen, velden en langs de waterkant en

zagen prachtige hoge bomen, zwanen, eenden en allerlei andere vogels.

Wat een plek om volop te genieten.

Terug bij onze startplek hebben wij moe maar voldaan genoten van een kopje koffie of thee; lekker buiten op het terras met de neus in de zon.

Nooit geweest op landgoed Oostbroek? Ook na de sneeuwklokjestijd is een wandeling daar zeer de moeite waard.